|
It is currently 23 Feb 2012, 03:41
|
 |
|
 |
|
|
bison2
|
Post subject: Re: Латвийские хоккеисты за рубежом  Posted: 19 Dec 2011, 01:25 |
Joined: 06 Mar 2010, 22:34 Posts: 2145 Location: Рига - Восточная Земгале Country: 
Has thanked: 1157 times
Was thanked: 1136 times
|
S3rZS wrote: Саулиетис в тафгаи заделался?! 27 игр 132 минуты штрафа... Ломает себе карьеру в этом ОЧБ! 
|
|
|
|
 |
|
pelya
|
Post subject: Re: Латвийские хоккеисты за рубежом  Posted: 29 Dec 2011, 17:09 |
Has thanked: 40 times
Was thanked: 77 times
|
чёта я не понел... ОЧБ: Защитник сборной Латвии близок к переходу в «Юность»Защитник сборной Латвии Александр Ерофеев близок к переходу в ХК «Юность», сообщает корреспондент belarushockey.com . 27-летний хоккеист провел за свою карьеру 90 игр в КХЛ и набрал 19 (5+14) очков, выступая за «Кузню» и «Нефтехимик». Также Ерофеев выступал на пяти чемпионатах мира. belarushockey.com
|
 |
|
reigis
|
Post subject: Re: Латвийские хоккеисты за рубежом  Posted: 05 Jan 2012, 08:35 |
Has thanked: 6 times
Was thanked: 205 times
|
|
vispārīgi ir 18 gadu un šogad viņi beidz skolu un stājas iekšā universitātē...es jau ar ar 18 mācījos augstskolā!
_________________ HC DINAMO RIGA FAN AND SUPPORTER!
-
For this message the author reigis has received gratitude :
- S3rZS
|
|
|
|
 |
|
MMKyt
|
Post subject: Re: Латвийские хоккеисты за рубежом  Posted: 27 Jan 2012, 11:28 |
| Инспектор |
 |
Joined: 07 Mar 2010, 11:49 Posts: 5147 Location: Rīga Country: 
Has thanked: 761 times
Was thanked: 1401 times
|
Intervija ar Rihardu Bukartu
SportaCentrs wrote: Neilgi pēc atgriešanās Stupino pēc slimības, Rihards Bukarts sniedza nelielu interviju Slovāku hokeja interneta vietnei webhokej24.sk
Kādās komandās Jūs spēlējāt pirms ierašanās Stupino? HK Sāga, HK Rīga.
Kādēļ Jūs iepriekšējā vasarā izvēlējāties Kapitan, bet ne HK Rīga? Jūs esat Latvietis un būtu tikai dabiski, ja jūs spēlētu šajā komandā. Man Latvijā tika piedāvāts divvierziena līgums. Tas nozīmētu trenēties ar HK Rīga, bet spēlēt HK Juniors MHL-B līgā. Vēl bija piedāvājums no Kriļja Sovetov, bet komanda tika izformēta un es atbraucu uz pārbaudi uz Stupino. Mani paņēma.
Kas ir tavs elks un kāpēc? Mans elks ir mans brālis Roberts, tādēļ, ka es viņu redzu jau no pašas bērnības. Viņš bija blakus. Tagad viņš spēlē KHL, bet agrāk es viņu redzēju katru dienu. Vēroju, mācījos no viņa.
Kāds ir Jūsu hokeja sapnis? Mans sapnis ir spēlēt NHL, bet iesākumā neatteiktos no KHL.
Jūs vēlaties, lai tieši Rīgas Dinamo izvēlas Jūs šā gada KHL junioru draftā? Vai arī tas nav tik svarīgi, kurš klubs Jūs izvēlas? Es uzskatu, ka man ir vienalga kurš klubs mani draftē. Galvenais, lai dabūtu daudz spēlēt. Nu, protams, gribētos, kur labāki apstākļi un attieksme pret jaunajiem spēlētājiem.
Jūs gribat spēlēt MHL arī nākamajā sezonā? Kāds ir Jūsu plāns šajā sakarā? Jā, domāju, ka vēlos spēlēt MHL arī nākamajā sezonā. Bet pagaidām nav vēl beigusies šī sezona un es negribu domāt par nākotni. Dzīvē visādi var gadīties.
Kā tas ir būt jaunākajam spēlētājam komandā? Šad tad komandas biedri izspēlē kādu joku, bet es protu krievu valodu un mani uztver par savējo.
Kādus spēles aspektus Jums vajag uzlabot? Man jāuzlabo spēle bez ripas kā arī spēle mazākumā.
Salīdziniet Jūsu un brāļa spēles stilus. Vai viņš Jums palīdz uzlabot iemaņas? Mums abiem ir gaiša galva, laba tehnika un metiena precizitāte. Mans brālis ir mans galvenais treneris un, protams, mans tēvs arī. Ja nebūtu viņu, es nebūtu kļuvis par to, kas esmu šobrīd. Viņi man pastāvīgi norāda uz kļūdām, saka kā pats būtu rīkojies. Tādēļ mans brālis ir mans elks.
Vai nav grūti būt prom no mājām? Kā Jūs tiekat ar to galā? Kad atbrauc pēc Latvijā pavadīta mēneša uz Stupino, protams, skumsti pēc mājām, domā par tev tuviem cilvēkiem, bet pēc pāris dienām jūties jau labāk. Komandā jūtos ērti.
_________________ MMK
|
|
|
|
 |
|
Helpoing
|
Post subject: Re: Латвийские хоккеисты за рубежом  Posted: 27 Jan 2012, 11:58 |
Has thanked: 334 times
Was thanked: 365 times
|
Когда читал интервью в оригинале, то невольно хихикал, т.к. Букартс в разы лучше изъяснялся по-русски, нежели журналист. А главный казус вышел с 7-ым вопросом, когда они друг друга не поняли: Quote: 7. Какие таможенные быть молодым игроком в команде? Иногда бывают шутки игроков по команде, но я говорю по-русски, и принимают меня за русского Но всё равно плюс словаку, что чужой язык и на нём умудряется брать интревью Добавлено спустя 30 минут 28 секунд:Кстати, у Рихарда за последние 3 игры: 2+2
_________________ От 20 февраля
 Слава бакалаврам естественных наук! (Б.Г.)
|
|
|
|
 |
|
Hedgehog
|
Post subject: Re: Латвийские хоккеисты за рубежом  Posted: 28 Jan 2012, 13:55 |
Joined: 24 Jul 2011, 13:41 Posts: 1138 Location: ~ 27 km from center of Riga Country: 
Has thanked: 230 times
Was thanked: 328 times
|
Bļugers 3. vietā vidusskolnieku rangā:Latvijas hokejists Teodors Bļugers, kurš spēlē ASV Minesotas štata vidusskolnieku hokeja čempionātā, ir iekļuvis žurnāla "The Hockey News" veidotā hokejistu-vidusskolnieku ranga pirmajā trijniekā. Ziemeļamerikas vadošais hokeja izdevums "The Hockey News" savā jaunākajā numurā ir publicējis rangu, kurā ir izvērtēti labākie ASV vidusskolu čempionātos spēlējošie hokejisti, kas būs pieejami šī gada Nacionālās hokeja līgas draftā. Kā labāko THN eksperti izceļ Ņūhempšīras štatā spēlējošo Ekseteras komandas malējo uzbrucēju Braienu Hārtu, kurš esot lielisks atlēts un neskatoties uz saviem auguma parametriem spēj arī spēlēt ātru hokeju. Savukārt nākamās trīs vietas ieņem Minesotas štata Šetukas-Seintmerijas skolas audzēkņi (nevienai citai skolai nav pat divu pārstāvju šajā rangā), viņu vidū arī Latvijas hokejists Teodors Bļugers, kurš tiek izcelts kā trešais labākai šī gada draftam pieejamais vidusskolnieks. Teodors tiek raksturots kā veikls un tehnisks uzbrucējs, kurš ikreiz kad tiek pie ripas var veidot bīstamus uzbrukumus. Jāpiebilst, ka pašlaik, pēc 33 aizvadītām spēlēm čempionātā, Bļugera kontā ir 14 vārtu guvumi un 37 rezultatīvas piespēles kā arī 38 soda minūtes. Atgādināsim, ka jaunākajos NHL skautu veidotajos kopējos drafta reitingos Teodors Bļugers ieņem 69. vietu starp Ziemeļamerikā spēlējošajiem hokejistiem. http://sportacentrs.com/hokejs/28012012 ... ieku_ranga
_________________ Shit happens...
|
|
|
|
 |
|
Hedgehog
|
Post subject: Re: Латвийские хоккеисты за рубежом  Posted: 03 Feb 2012, 09:58 |
Joined: 24 Jul 2011, 13:41 Posts: 1138 Location: ~ 27 km from center of Riga Country: 
|
Rihards Bukarts: "Vēlos spēlēt kopā ar brāli":
Скрытый текст
Pavisam nesen Sportacentrs.com uz sarunu aicināja Rīgas "Dinamo" uzbrucēju Roberts Bukartu. Nu piedāvājam interviju arī ar Roberta jaunāko brāli Rihardu, kuram vien 31. decembrī palika 16 gadi. Pašlaik Rihards spēlē MHL klubā Stupino "Kapitan" un gatavojas pārstāvēt Latvijas izlasi Pasaules U-18 čempionātā, kas aprīlī notiks Čehijā.
- Pagājušo sezonu aizvadīji SK "Sāga" sastāvā Rīgas Atklātajā Meistarsacīkstēs. Ja būtu par dienu jaunāks (būtu dzimis 1996. gadā), vai spēlētu "Sāgā" arī šosezon?
Grūti teikt, kur būtu spēlējis. Visticamāk, kaut kur ārzemēs, taču "Sāga" ir mans dzimtais klubs, un es viņu nekad neaizmirsīšu, izmantojot jebkuru izdevību, lai klubā arī uzspēlētu. (Arī šosezon Rihards ir pamanījies "Sāgas" sastāvā nospēlēt divas spēles - aut.)
- Cik spēcīgs, tavuprāt, ir RAMH, ja to salīdzina, piemēram, ar Latvijas U-18 līgu, kurā spēlēji vēl gadu iepriekš, vai arī Latvijas Virslīgu?
Meistarības ziņā RAMH varētu būt pat viena līmeņa ar Latvijas Virslīgu, taču Virslīgā tomēr tiek spēlēts ātrāks hokejs. Vasaras beigās "Sāga" ar 10:3 uzvarēja SK LSPA/Rīga - spriediet paši!
Kā nokļuvi līdz Stupino "Kapitan" un vai pašam nebūtu vēlme spēlēt tuvāk mājām, pie Tambijeva?
"Kapitan" komandā nonācu pēc tam, kad "Krylia Sovetov" atsauca startu MHL, un mans aģents piedāvāja braukt uz Stupino. Vienmēr ir vēlme spēlēt mājās, taču tas nevar būt vienīgais izvēles faktors - no HK "Rīga" puses man bija piedāvājums spēlēt vien MHL B divīzijā.
- Sezonas gaitā "Kapitan" nomainīja treneri. Kā mainījās tava loma komandā?
Trenera maiņa manu lomu komandā nekādi neietekmēja - biju tas pats Rihards Bukarts, kas arī pie iepriekšējā trenera. Iespējams pašreizējais treneris man neuztic tik lielu spēles laiku, taču, ja redz, ka neesmu noguris, ļauj spēlēt tiešām daudz.
- Pašlaik esi starp rezultatīvākajiem 1995. gadā dzimušajiem MHL spēlētājiem. Pieļaujot, ka šovasar KHL draftā tiksi izvēlēts, kāda kluba paspārnē tu vēlētos nokļūt?
Lai kurš klubs mani arī neizvēlētos, tā sistēmā arī spēlēšu. Galvenais, lai man kā spēlētājam klubā būtu labi apstākļi un iespējas attīstīties.
- Runājot par draftiem un sapņiem, kas ir tavs lielākais sapnis? Rīgas "Dinamo", Stenlija kauss, Olimpiskās spēles, spēlēšana kopā ar brāli?
Mans lielākais sapnis ir spēlēšana kopā ar brāli Rīgas "Dinamo", taču tas viss vēl ir tālu un līdz tam vēl ir daudz un smagi jāstrādā. Protams, mans sapnis ir izcīnīt arī Stenlija kausu.
- Cik nozīmīga ir bijusi brāļa loma tavās hokejista gaitās? Ko esi no viņa mācījies?
Brālis ir vislielākais palīgs manā dzīvē, viņš man ir devis vairāk nekā visi mani treneri kopā. Viņš mani ir mācījis gan uz ledus, gan trenažieru zālē un sausajos treniņos. Pēc spēles sazvanāmies, viņš dod padomus, kā vajadzēja nospēlēt citādāk, palīdz arī grūtākos brīžos, kad motivē mani. Par to viņam, protams, milzīgs paldies.
- Novembrī spēlēji U-20 izlases turnīrā Lidā. Kādas bija tavas sajūtas, dodoties atpakaļ uz klubu? Galu galā, turnīrā guvi arī divus vārtus.
Uzskatu, ka turnīru Lidā varēju aizvadīt labāk, taču guvu divus vārtus pret trīs gadus vecākiem spēlētājiem. Zināju, ka izredzes aizbraukt uz Kalgari ir absolūti nekādas, jo saskaņā ar IIHF nolikumu turnīrā var spēlēt vien 16 gadu vecumu sasniegušie hokejisti.
- Pavasarī U-18 izlase spēlēs Pasaules čempionātā Brno. Līdz šim komandai ne reizi nav izdevies noturēties A divīzijā. Vai ir kas tāds, kas liecina, ka šogad tas notiks pirmo reizi?
Jā, jo ceru, ka varēšu spēlēt čempionātā un pārstāvēt Latviju. Ja manam brālim ar U-20 izlasi izdevās pirmajiem saglabāt vietu U-20 elitē, kādēļ gan man tas nevarētu izdoties kopā ar U-18 izlasi? Grupa visā visumā ir labvēlīga, tajā ir komandas, kuras varam uzvarēt, taču neuzvarama jau nav neviena komanda.
- Vai aprīļa datumi ir apvilkti arī tava kalendārā - vai ceri spēlēt izlasē?
Apziņas līmenī datumi ir apvilkti, jā, taču uz pārbaudes turnīru Dānijā (kas noritēs no 9. līdz 11. februārim Esbjergā - aut.) es nedodos, jo kluba vadība mani uz turnīru nelaiž. Izlasē es viennozīmīgi gribu spēlēt, taču tieši tad, kad sāksies U-18 čempionāts, "Kapitan" uzsāks cīņu par palikšanu MHL Augstākajā divīzijā, tādēļ varu vien cerēt, ka klubs mani uz izlasi palaidīs.
http://sportacentrs.com/hokejs/03022012 ... pa_ar_bral
-
For this message the author Hedgehog has received gratitude :
- MMKyt
|
|
|
|
 |
This post was deleted
by Helpoing on 11 Feb 2012, 10:31.
Reason: см. чуть выше
|
|
 |
|
Helpoing
|
Post subject: Re: Латвийские хоккеисты за рубежом  Posted: 09 Feb 2012, 10:27 |
Has thanked: 334 times
Was thanked: 365 times
|
Ёжик, Миша это же самое интервью на латышском ещё в январе опубликовал. Рихардс Букартс оформил дубль в игре со словаками! протокол
_________________ От 20 февраля
 Слава бакалаврам естественных наук! (Б.Г.)
|
|
|
|
 |
|
Hedgehog
|
Post subject: Re: Латвийские хоккеисты за рубежом  Posted: 09 Feb 2012, 11:10 |
|
Helpoing wrote: Ёжик, Миша это же самое интервью на латышском ещё в январе опубликовал. Рихардс Букартс оформил дубль в игре со словаками! протоколСпасибо, Helpoing! Да, так и есть. Миша, оставь один вариант. Реши сам, какой лучше. Спасибо! Atbilde saņemta pēc 38 minūtēm 13 sekundām:Tribuncovs: esmu gatavs izlasē grauzt ledu:Biju noilgojies pēc izlases un esmu gatavs grauzt ledu - ar patīkamām sajūtām Latvijas hokeja izlasē atgriezies aizsargs Atvars Tribuncovs. Tribuncovs Latvijas izlases sastāvā piedalījies desmit pasaules čempionātos elites divīzijā un divās olimpiskajās spēlēs. Taču pie Oļega Znaroka viņš savulaik kopīgu valodu atrada tikai vienu gadu un pirms 2008. gada pasaules čempionāta pameta valstsvienības treniņu nometni un turpinājumā Znarokam vairs nebija vajadzīgs. Tagad 35 gadus vecais aizsargs atkal saņēmis uzaicinājumu spēlēt izlasē Eiropas Izaicinājuma kausā Norvēģijā: "Pozitīvas sajūtas, patīkami, pārmaiņas ikdienā. Biju sarūgtināts, kad neieraudzīju savu uzvārdu medijos izskanējušajā kandidātu sarakstā, taču samierinājos. Atgādināja gan vecos laikus, kad paziņu paziņas ir izlasē..." Par to, ka viņš tomēr iekļauts izlasē, Atvars uzzināja pirmdien, un jau otrdien bija klāt. Baltkrievijas klubs "Gomeļ", kurā Tribuncovs spēlē otro sezonu, nekādus šķēršļus nav licis. Šī viņam ir teicama sezona - ar 41 spēlē iegūtiem 39 punktiem (7+32) Atvars ir čempionāta rezultatīvākais aizsargs. "Spēlēju savu hokeju - kas man patīk un kā man patīk, neviens īpaši nediriģē, tāpēc ir arī rezultāts. Spēlēju pirmajā aizsargu pārī, eju vairākumā, mazākumā, treneris uzticas - es ar viņu (Andreju Skabelku) savulaik spēlēju Ufā, un uzticība ir no tiem laikiem." Atvars atzīst, ka bija noilgojies pēc izlases. Viņš esot gatavs grauzt ledu un izpildīt visas trenera prasības. Aizsargs cer, ka nav izsaukts tikai tāpēc, lai aizlāpītu robus pēc vairāku citu aizsargu satraumēšanās. "Agrāk es tā būtu padomājis, bet tagad - nē. Nezinu, ko viņi (treneri) domā, taču esmu apmierināts. Domāju, ka visiem pie jaunā trenera būs vienādas iespējas. Kurts Lindstrēms visiem deva iespēju. Bez radu būšanas un tamlīdzīgām lietām. Domāju, ka ar iejušanos Ziemeļamerikas stila hokejā nebūs problēmu. Esmu azartisks." KHL pirmajā sezonā Tribuncovs spēlēja Rīgas "Dinamo", taču pēc domstarpībām ar galveno treneri Jūliusu Šupleru janvārī pārcēlās uz Zviedrijas elites sērijas klubu "Skellefteå". http://la.lv/index.php?option=com_conte ... Itemid=114
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum
|
|